Skrýt reklamu

Nizký úrok mají i nebankovní společnosti. nebankovní půjčky bez registru na webu tippujcky.cz s hodnocením.

majetkové vyrovnání po rozvodu

Diskuze o veškerých právních problémech. Poradenství s problémy v této oblasti.

Moderátoři: Administrátoři, Zpravodajové, Zkušební moderátoři

majetkové vyrovnání po rozvodu

Příspěvekod rikamrikam » pon 22. srp 2011 13:03:37

Majetkové vyrovnání po rozvodu, vzor :

Smlouva o vypořádání majetkových vztahů po rozvodu. Pokud chtějí manželé rozvod podle §24a, tedy tzv. smluvený rozvod, musí se dohodnout o majetkových záležitostech a o otázkách bydlení. Takovou smlouvu, která musí obsahovat úředně ověřené podpisy pak předloží při rozvodu:

Tato smlouva je jednou ze součástí nesporného rozvodu podle §24a zákona o rodině, při němž soud nezjišťuje příčiny rozvratu manželství. Na rozvrat se v tomto případě usuzuje z objektivních skutečností : 1) manželství muselo trvat alespoň 1 rok, 2) manželé spolu nejméně 6 měsíců nežijí a 3) druhý manžel se k návrhu připojí. Pokud jsou tyto podmínky splněny, má se za to, že manželství je rozvráceno tak jak popisuje §24. Soud pak takové manželství rozvede, pokud manželé předloží : a) písemné smlouvy s úředně ověřenými podpisy účastníků upravující pro dobu po tomto rozvodu vypořádání vzájemných majetkových vztahů b) práva a povinnosti společného bydlení a c) případnou vyživovací povinnost. Pokud se v manželství narodily děti tak ještě d) pravomocné rozhodnutí soudu o schválení dohody o úpravě poměrů nezletilých dětí pro dobu po rozvodu.

Smlouva o vypořádání vzájemných majetkových vztahů narozdíl o smlouvy o poměrech nezletilých dětí nepotřebuje schválení soudu, ovšem podpisy na ní musí být úředně ověřeny. Obligatorně musí obsahovat ujednání o majetkových vztazích a právech a povinnostech společného bydlení. Vyživovací povinnost obsažena být nemusí.

Další info např zde:
Kód: Vybrat vše
Obsah v tagu code je pro neregistrované uživatele skrytý.

thanks

! ! ! POROVNÁNÍ PŮJČEK Z VÍCE ZDROJŮ ! ! !

Pridat.eu
rikamrikam
Nadporučík
Nadporučík
 
Příspěvky: 319
Registrován: ned 11. dub 2010 13:39:37
Poděkoval: 0 krát
Má poděkování: 24 krát

Re: majetkové vyrovnání po rozvodu

Příspěvekod rikamrikam » stř 24. srp 2011 22:30:36

Majetkové vyrovnání online

V případě, že jste již rozvedeni, od rozvodu neuplynula lhůta 3 roky, a Vy stále nemáte vypořádán Vás společný majetek (SJM – Společné jmění manželů), můžete jej vypořádat dohodou. Pokud se dohodnout nemůžete, bude třeba podat k příslušnému soudu žalobu na vypořádání Vašeho společného majetku. Nechte si zpracovat zkušeným právníkem profesionální dohodu či žalobu o vypořádání společného jmění majetku!

Vyřiďte si majetkové vyrovnání online!

Při zpracování dohody či žaloby o majetkovém vyrovnání manželů je třeba brát v úvahu, že společné jmění manželů netvoří pouze majetek nabytý za trvání manželství, ale současně i závazky, které jednomu či oběma manželům za trvání manželství vznikly. Profesionální právní pomoc vám tak výrazně pomůže při uplatňování vašich nároků.

thanks
Pridat.eu
rikamrikam
Nadporučík
Nadporučík
 
Příspěvky: 319
Registrován: ned 11. dub 2010 13:39:37
Poděkoval: 0 krát
Má poděkování: 24 krát


 
  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek


Zpět na Právní poradenství


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron