od djluba » čtv 25. lis 2010 22:12:45
Dobrý den,
obracím se na Vás pro radu co dělat nebo jak dál postupovat , nebo zdali jsem se zachoval správně?Celé to začalo tím, že jsem na internetu konkrétně na sbazar.cz prodával svůj počítač za 990Kč, jinak má mnohem větší cenu, mám doma ještě jeden a tak mi tu překážel. Jednoho dne večer po 20 hodině přijel pán romské národnosti a že má o počítač zájem (předem jsme nebyli nijak domluveni), přinesl jsem ho ukázat ven před barák neboť mi bylo řečeno že pán dovnitř nejde že se bojí psů. Počítač ani vidět nechtěl že je funkční (a to také doposud byl). Počítač si rychle vzal a strčil do auta aniž by mi dal peníze a pak následně začal smlouvat o ceně, že projel 500Kč za benzín a že chce slevit, po dlouhé debatě jsem tedy slevil na 900Kč. Druhý den mi na email ovšem přišla výhružná zpráva že počítač jim nefunguje a že mám přijet a opravit ho jinak že půjdou na policii. Počítač byl ovšem funkční tak jsem nevěděl v čem je chyba. Následovalo 14 dní a pán mi neodpovídal na moje otázky co s počítačem je jak bych mu mohl pomoci, pořád jenom že někdo mu to ozkouší atd.. Je tomu asi hodina co tu teď byl před naším barákem, přijel, zatroubil a z auta vylezli tři osoby. Pán začal vykládat že počítač mu doma nešel, ovšem při nedohodnuté koupi večer okolo 20 hodiny před 14 dny ho ozkoušet nechtěl. Následně začal vykládat že projel zase spoustu benzínu a že ho ještě stavěla policie a platil pokutu, že má toho počítače dost a že chce své peníze zpět! Počítač jsem prohlédl a doma ozkoušel, ovšem nešel ani zapnout přitom pán mi v emailu (mimochodem všechny mám uložené i ty s výhružkami) psal, že počítač se mu spustí a na monitoru nabíhají čísla. Tudíž jsem usoudil, že je něco se zdrojem. Snažil jsem se vysvětlit, že počítač jsem mu prodal funkční a že tudíž není moje chyba že za prvé si sám při koupi neověřil že je funkční a za druhé s ním mohl cokoli udělat neboť v emailu mi psal, že je absolutní laik. Po pár minutách se ke mě všichni sešli, jeden z nich tak na půl metru a začal mi vyhrožovat, že jestli se nedohodneme takhle, že se dohodneme po fyzické stránce, dále říkal že má v autě mačetu a že ji na mě vezme a na místě mě tu rozseká. Následovalo spousty dalších výhružek a nadávek a mě nezbývalo nic jiného než zaplatit 500Kč a nefunkční počítač si vzít zpět. Když jsem pronesl že zavoláme policii a ta že to vyřeší, bylo mi řečeno že klidně, ovšem pak všichni nastoupili do auta a za výhružek a nadávání odjeli pryč..Nyní se zaprvé bojím něco nahlásit aby se pak dotyční nemstili a za druhé se bojím aby tak neučinili již nyní..
Děkuji za všechny vaše rady..
Děkuji s pozdravem Lubomír Kozák.
! ! ! POROVNÁNÍ PŮJČEK Z VÍCE ZDROJŮ ! ! !
|
| |
|