Skrýt reklamu

Nizký úrok mají i nebankovní společnosti. nebankovní půjčky bez registru na webu tippujcky.cz s hodnocením.

vystěhování z bytu

Místo pro Vaše připomínky týkající se fóra a místo pro reakce moderátorů k uživatelům.

Moderátoři: Administrátoři, Zpravodajové, Zkušební moderátoři

vystěhování z bytu

Příspěvekod Jennifer » ned 08. kvě 2011 10:43:38

Dobrý den,
jsem na mateřské dovolené. Můj manžel se před měsícem odstěhoval z bytu k přítelkyni.Já s dětmi nyní žiji sama v družstevním bytě, který koupil manžel před svatbou. Sice tu s ním žijeme už od doby co ho odkoupil, ale právo po rozvodu na něj prý nemáme. Manžel mi poslední dobou vyhrožuje, že mě z bytu vyhodí a vymění zámky. Může tohle udělat? A ještě jeden dotaz. V manželství jsme si pořídili auto s tím, že jsme skoro polovinu peněz dali hotově a na druhou polovinu jsme si vzali leasing. Jako vlastník je uvedený manžel. Teď auto využívá jen on. Jak se dělí auto po rozvodu? Moc děkuji za pomoc. Iva

thanks

! ! ! POROVNÁNÍ PŮJČEK Z VÍCE ZDROJŮ ! ! !

Pridat.eu
Jennifer
Kadet
Kadet
 
Příspěvky: 1
Registrován: ned 08. kvě 2011 10:22:41
Poděkoval: 1 krát
Má poděkování: 0 krát

Re: vystěhování z bytu

Příspěvekod Finurka » ned 08. kvě 2011 13:32:47

Ještě pár doplňujících otázek :
Předpokládám, že jste již po rozvodu a dítě bylo svěřeno do Vaší péče. Pokud ano, kdy to bylo ?
Teď k bytu :
Z toho, co jste napsala, vyplývá, že manžel byl členem družstva před uzavřením manželství. V době manželství byt přešel do osobního vlastnictví, t.j., že jej od družstva odkoupil. Tím se změnil majetkový poměr k bytu v době trvání manželství, a to tím, že byt před odkoupením byl majetkem družstva a Váš manžel byl členem družstva samostatně. Pokud by byt nebyl odkoupen, pak by měl na užívání bytu po rozvodu výhradní právo manžel. Pokud však byl odkoupen za trvání manželství, lze to posuzovat jako majetek nabytý za trvání manželství. K autu : bylo pořízeno částečně na leasing. je již splaceno ? Pokud není auto zakoupeno pro účely podnikání, je rovněž společným majetkem, včetně splácení leasingu- tedy se dělí rovným dílem i tento dluh. Po dobu leasingu není majetkem žádného z Vás, nýbrž leasingové společnosti.
Ve Všem případě Vám mohu doporučit jedině to, aby jste urychleně podala k soudu návrh na majetkové vyrovnání po rozvodu(dle Vašeho příspěvku to zřejmě nenastalo, pokud nedošlo k majetkovému vyrovnání písemnou dohodou, to ale asi také nemáte ?
Na výměnu zámku manžel nemá právo, to by měl jedině v případě, že Vám dal písemně vyklizení z bytu do konkrétního termínu nebo do určeného termínu po získání bytu pro Vaše náhradní bydlení a Vy jste nedodržela termín.A to za předpokladu, že se prokáže, že Vám skutečně rozvodem zaniklo právo užívání bytu. Vaše situace není zcela jednoznačná. Pokud chcete Vaši situaci řešit, napište mi blíže na
Kód: Vybrat vše
Obsah v tagu code je pro neregistrované uživatele skrytý.
a pokusíme se Vaši situaci co nejlépe vyřešit. Pokud jste na mateřské dovolené, lze požádat i o výživné pro Vás, využít možností sociálních dávek a pod..

thanks
Za tento příspěvek od uživatele Finurka poděkoval
Jennifer (ned 08. kvě 2011 16:14:16)
Pridat.eu
Uživatelský avatar
Finurka
Policejní moderátor
Policejní moderátor
 
Příspěvky: 801
Registrován: pát 17. pro 2010 0:32:54
Poděkoval: 179 krát
Má poděkování: 596 krát


 
  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek


Zpět na Kniha přání a stížností, nástěnka pro moderátory.


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron