Skrýt reklamu

Nizký úrok mají i nebankovní společnosti. nebankovní půjčky bez registru na webu tippujcky.cz s hodnocením.

co mam dělat při podvod

Diskuze o veškerých právních problémech. Poradenství s problémy v této oblasti.

Moderátoři: Administrátoři, Zpravodajové, Zkušební moderátoři

co mam dělat při podvod

Příspěvekod kamila2007 » stř 30. bře 2011 9:34:54

Dobrý den jestli bych mohla měla bych na vás dotaz.Jsem svobodná matka a tak nemám moc peněz samozřejmě jsem si chtěla přividělat koupila jse si profit kde nabýzejí práci na doma,tak jsem odpověděla byl tam inzerát na montáž tužek za poplatek 220kč s tím.že mi příjde balíček domů a můžu pracovat za výrobu jedné tužky bylo učtováno 2,50kč.Jenže mi přišel domů jen dopis za který jsem zaplatila těch 220kč a další,že si mám objednat na dobírku za 400kč balík.jenže v tom inzerátu žádné další placení nebylo.Já sama jsem mu pak poslala email s tí,že jestli mi nevrátí peníze tak to budu řeši na kompetentních místech a,že je to podvod.Mužete mi a né jen mně poradit jak mám v takovém případě postupovat? Mám toho dotyčného i adresu a veškeré dokumenty co mi zaslal.Děkuji Vám mnohokrát za radu.Zbytečně jsem přišla o peníze! přeji krásný den.. S pozdravem Roušarová

! ! ! POROVNÁNÍ PŮJČEK Z VÍCE ZDROJŮ ! ! !

Pridat.eu
kamila2007
Neregistrovaný uživatel
 

Re: co mam dělat při podvod

Příspěvekod Finurka » stř 30. bře 2011 16:45:14

Můžete mi vše konkrétněji napsat na e-mail
Kód: Vybrat vše
Obsah v tagu code je pro neregistrované uživatele skrytý.
. F

thanks
Pridat.eu
Uživatelský avatar
Finurka
Policejní moderátor
Policejní moderátor
 
Příspěvky: 801
Registrován: pát 17. pro 2010 0:32:54
Poděkoval: 179 krát
Má poděkování: 596 krát

Re: co mam dělat při podvod

Příspěvekod Drexa » čtv 31. bře 2011 0:13:38

Vážená paní Roušarová.
Z informací, které jste zde zveřejnila Vám mohu okamžitě sdělit, že jednání, kterého se dopustil člověk, který Vám měl zprostředkovat práci, nenaplňuje znaky skutkové podstaty trestného činu podvodu. Pokud zde nejsou ještě jiné skutečnosti, které jste neuvedla, pak se jedná o přestupek proti majetku, jelikož způsobená škoda je nepatrná (rozumějte - nižší než 5000.- Kč). Pokud budete mít spolehlivě zjištěného člověka, který se uvedeného jednání dopustil (což je dost obtížné zjistit - jméno a adresa na obálce nic neznamená), pak ho vyřeší správní orgán (např. Magistrát) a sankce bude max. finanční v řádech stovek až tisíců korun. Případné náhrady škody se můžete domáhat v tzv. občansko právním řízení u soudu, což osobně považuji za nesmysl. Soudit se kvůli 220,- Kč je minimálně divné ;)
S pozdravem Drexa

P.S.: Moje rada do budoucna je: Pokud si chcete přivydělat, pak zpravidla chcete peníze dostat a ne dávat. Proto, jak je v inzerátu text ve smyslu "kupte si od nás za poplatek XY Kč něco a s tím pak budete vydělávat", je zpravidla nesmysl a na takový inzerát neodpovídejte!

Kód: Vybrat vše
Obsah v tagu code je pro neregistrované uživatele skrytý.


[color=#FF0000]edit/ jerrycz emaily prosím do značky CODE.[/color]

thanks
Pridat.eu
Drexa
Kadet
Kadet
 
Příspěvky: 16
Registrován: sob 26. bře 2011 19:51:24
Poděkoval: 1 krát
Má poděkování: 10 krát

Re: co mam dělat při podvod

Příspěvekod Finurka » čtv 31. bře 2011 9:51:10

Připojuji se k předchozímu příspěvku. Na policii nemá smysl chodit, jak již je uvedeno v předchozím příspěvku. jediné co můžete udělat a to je oznámit Živnostenskému úřadu prapodivné praktiky při podnikání. Mám zkušenost, že po podání oznámení, je činnost dotyčného sledována. Taky lze, a teď je velmi příhodné datum (končí odevzdání a zaplacení daňových přiznání) oznámit tuto skutečnost na Finanční úřad. proto jsem po Vás chtěla bližší informace.
Částka je malá, ale jediná šance je zde postupovat dle § 24 Zákona o přestupcích. K tomu je však potřeba znát podrobnosti o které jsem Vás požádala. Pokud by se prokázalo, dle dokumentů, které máte k dispozici, že došlo k naplnění některého bodu uvedeného §, pak by to bylo klasifikováno jako přestupek, kde je udělena pokuta nebo zákaz činnosti na jeden rok.

thanks
Pridat.eu
Uživatelský avatar
Finurka
Policejní moderátor
Policejní moderátor
 
Příspěvky: 801
Registrován: pát 17. pro 2010 0:32:54
Poděkoval: 179 krát
Má poděkování: 596 krát


 
  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek


Zpět na Právní poradenství


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník