Skrýt reklamu

Nizký úrok mají i nebankovní společnosti. nebankovní půjčky bez registru na webu tippujcky.cz s hodnocením.

asi jsem naletěl

Jak postupovat, čeho se vyvarovat?

Moderátoři: Administrátoři, Zpravodajové, Zkušební moderátoři

Pravidla fóra
- Všechny emaily i názvy firem a odkazy patří do značky CODE !
- Uvádějte přesně, o co se jedná. Nadpis "podvod" nikomu nic neřekne a dalším
uživatelům je k ničemu.
- Špatně zadané příspěvky bez výhrad smažeme, děkuji za respektování.
- JEDINÉ ODKAZY BEZ ZNAČKY "CODE" JSOU INTERNÍ ODKAZY NA TOTO FÓRUM
http://www.policiste.com, podvedl-vas-nekdo/ APOD.

asi jsem naletěl

Příspěvekod Chocopolda » pát 01. dub 2011 23:49:54

Dobrý den

Začnu tím, že jsem se před týdnem koukal na jeden aukční server, kde byla nabídka na mobilní telefon, jenže než jsem stačil zareagovat, tak byla aukce zrušena. Psal jsem prodejci, že jsem nestihl přihodit, že mi aukce zmizela, jestli telefon eště prodává. On mi psal, že ano, že aukci zrušil, pže si nenechá nadávat do podvodníků a že je ochoten prodat telefon mimo aukci, že jedná eště se dvěma kupujícími a že cena je nyní 6500kč. Normálně se telefon prodává za 15000kč, ale že prej dostal dárkem ten samý přístroj v bíle barvě a že tento chce prodat, že je starý a že s tím neumí, že to má jen na volání. Vyměnil jsem si s ním jeden email a několik sms, kde mě ubezpečoval, že se jedná skutečně o ten a ten přístroj a tak jsme se dohodli. V pondělí jsem mu chtěl poslat peníze, ale než jsem šel do banky, tak jsem mu psal že mu zavolám že s ním chci mluvit, zachvíli mi volal sám, ale na druhém konci byla údajně jeho žena, že manžel je v práci, že o všem ví, že přístroj je funkčí originál atd že dostal druhej od dětí z anglie a že chtěl někomu udělat radost, tak ho prodával na aukci. Eště že prej učet v bance je psán na vnučku. Tak jsem poslal peníze a v uterý se ptám jestli balík odeslali, tak prej ne, že si manžel nenapsal adresu. Ve středu se ptám znova jestli balík odeslali a jeho žena říká, že ho viděla že bral přístroj ráno sebou tak si myslí že to poslal, ale že se nevrátil domu. Ve čtvrtek mi říká že se pořád manžel neukázal že nebyl ani v práci atd... V pátek jsem byl na poště se ptát jestli tam mam balík a že prej ne, tak jí volám zpátky a ona že manžel se porád hledá atd a já jí říkám, že si myslim že žádnej manžel neexistuje a že mi to celé zavání podvodem, že počkám do pondělka a jestli mi nepřijde přístroj, nebo peníze, tak celou věc dávám na kriminálku. Co si o tom myslíte? Jak postupovat?

thanks

! ! ! POROVNÁNÍ PŮJČEK Z VÍCE ZDROJŮ ! ! !

Pridat.eu
Chocopolda
Kadet
Kadet
 
Příspěvky: 4
Registrován: pát 01. dub 2011 23:30:39
Poděkoval: 0 krát
Má poděkování: 0 krát

Re: asi jsem naletěl

Příspěvekod goflin » sob 02. dub 2011 0:53:20

Dobry vecer

To jak jste to napsal mi pripada, nezlobte se na me, velice usmevne. Nesmeji se samozrejme Vam. Ale tomu co si lidi v dnesni dobe vymysli. Manzel si vzal telefon, a uz ho nikdy nikdo nevidel...To je sci-fi :D

Kazdopadne to velice zavani podvodem. Navstevu policie vrele doporucuji. 6500 Kc neni mala castka.
Bohuzel i u znamych a hojne navstevovanych internetovych aukci plati to, ze veskere zbozi platte hezky z ruky do ruky, a nebo na dobirku. Chapu ze vidina noveho IPhone za takovou cenu laka spoustu lidi. A priznam se, mit penize navic, taky bych se nerozmyslel...
Budeme radi, kdyz nam napisete jak cela kauza dopadla

Preji Vam hodne stesti a pevne nervy.
The foes of the righteous will be condamned
i become death the destroyer of worlds

thanks
Za tento příspěvek od uživatele goflin poděkoval
Josef1952 (sob 21. kvě 2011 21:09:15)
Pridat.eu
Uživatelský avatar
goflin
Policejní moderátor
Policejní moderátor
 
Příspěvky: 158
Registrován: stř 22. pro 2010 8:42:55
Bydliště: Země - Nezemě
Poděkoval: 49 krát
Má poděkování: 116 krát

Re: asi jsem naletěl

Příspěvekod Finurka » sob 02. dub 2011 16:38:21

Vskutku dobrá historka. navštivte Obvodní oddělaní Policie ČR a podejte podnět na podvodné jednání. Je to částka nad 5000 Kč. Předložte veškeré dokumenty, včetně doklad o zaslání peněz.

thanks
Za tento příspěvek od uživatele Finurka poděkoval
Josef1952 (sob 21. kvě 2011 21:09:53)
Pridat.eu
Uživatelský avatar
Finurka
Policejní moderátor
Policejní moderátor
 
Příspěvky: 801
Registrován: pát 17. pro 2010 0:32:54
Poděkoval: 179 krát
Má poděkování: 596 krát

Re: asi jsem naletěl

Příspěvekod Chocopoldaa » ned 03. dub 2011 0:31:49

Celá věc je podezřelá, já vím, naletěl jsem, jsem blbec, ale 6500kč nenchám jen tak, kdyby to byla stovka, tak nad tim mávnu rukou. Ze záčatku jsem si ří kal, že to vypadá podezřele, koukal jsem na profil prodejce, tam samé kladné komenty, koukal jsem na aukce, které probíhají a které proběhly a vše zapadalo, jelikož prodejce normálně obchodoval, např nějaké desky, porcelán atd, tak jsem si říkal že byto mohl být nějaký děda který dostal od dětí z anglie dvakrát iphone. Na netu jsem projížděl i číslo účtu a telofon a jméno a nic nenaznačovalo podezření, proto jsem do toho šel, asi momentálně smyslů zbavený, ale už se stalo, po druhé bych to neudělal. Celá věc pokračuje tak, že mi dnes paní psala smsku, že nemůže mluvit, že dcera s pomocí společníků manžela našla, že mam jít na kriminálku, že jestli se dostane k ůčtu, tak mi peníze pošle, že manželův infarkt byl poslední (zemřel). Co mám dělat dál? Já si myslim, že na obvodní oddělení policie, to ani nemá cenu, že to stejně bude řešit kriminálka. Já osobně chci zajít na kriminálku a říct ro někomu, kdo to bude řešit a ne že budou zdržovat, předávat si papíry sem tam a já budu čekat půl roku než vůbec něco udělaj. Jak dlouho to může trvat? Co byste dělali?
Pridat.eu
Chocopoldaa
Neregistrovaný uživatel
 

Re: asi jsem naletěl

Příspěvekod Finurka » ned 03. dub 2011 1:26:21

Postup je ten, že se podává podnět na Obvodní oddělení a tam mohou prošetřit skutečnosti, v tomto případě úmrtí. Pokud by se úmrtí potvrdilo, situace se mění. Jestliže jsou společníci v podnikání, záleží na tom v jakém byli vztahu, kdo a za co z nich nese odpovědnost, zda to byla právnická osoba nebo sdružení podnikajících fyzických osob.
Pokud obviněný nebo podezřelý ze spáchání trestného činu zemře, pak dle trestního řádu nelze trestní stíhání zahájit a pokud již bylo zahájeno nelze v něm pokračovat a musí být zastaveno a to dle Trestního řádu

§ 11 Nepřípustnost trestního stíhání
(1) Trestní stíhání nelze zahájit, a bylo-li již zahájeno, nelze v něm pokračovat a musí být zastaveno
e) proti tomu, kdo zemřel nebo byl prohlášen za mrtvého.

Takže pokud chcete svůj problém řešit zajděte na Obvodní oddělení Policie ČR v místě Vašeho bydliště a požádejte o ověření úmrtí a vysvětlete proč o to žádáte, že jste zaplatil věc, která Vám nebyla dodána a bylo Vám sděleno, že prodejce údajně zemřel.

thanks
Za tento příspěvek od uživatele Finurka dostal děkování - 2
goflin (ned 03. dub 2011 1:51:23), Josef1952 (sob 21. kvě 2011 21:10:36)
Pridat.eu
Uživatelský avatar
Finurka
Policejní moderátor
Policejní moderátor
 
Příspěvky: 801
Registrován: pát 17. pro 2010 0:32:54
Poděkoval: 179 krát
Má poděkování: 596 krát

Re: asi jsem naletěl

Příspěvekod goflin » ned 03. dub 2011 17:22:16

Verim, ze pokud jsou to dobri obchodnici. Jiste Vam penize vrati zpatky
The foes of the righteous will be condamned
i become death the destroyer of worlds

thanks
Pridat.eu
Uživatelský avatar
goflin
Policejní moderátor
Policejní moderátor
 
Příspěvky: 158
Registrován: stř 22. pro 2010 8:42:55
Bydliště: Země - Nezemě
Poděkoval: 49 krát
Má poděkování: 116 krát

Re: asi jsem naletěl

Příspěvekod Chocopoldaa » ned 03. dub 2011 18:05:05

Finurka: Tady nejde o obchodníky, kteří jsou v nějakém právním vztahu, ale o obyčejné lidi, které prodávají nějaké věci na internetových aukcích. Dnes mi volala ta ženská, dávala mi číslo na její soukromej telefon, že ho policie asi bude chtít, že si bere týden volno aby zařídila pohřeb, pak mi bulela do telefonu, tak si říkám že má možná pravdu, nebo je to výborná herečka. Prej v autě kde se našel mrtvej manžel, nebyl žádnej balík, tak si myslí že to stihnul odeslat, že posílal víc věcí více lidem. Prej to měl poslat ve středu, tak čekám do úterka, pže naše rychlá pošta má na doručení ze zákona 5 dní a když tam ten balík nebude, tak to dávám na policii ať to prošetří. Ona teda říkala, že kdyby měla přístup na účet tak mi peníze pošle, ale kdo ví?? Se zbláznim, si koupim, telefon, jednou za 100 let si udělám radost a prodejce umře a prachy mam bůh ví kde, je toto možné???


[size=85][color=#FF4000]Censored by Gfl: Chapu, ze emoce prauji.Ale prosim slusne[/color][/size]
Pridat.eu
Chocopoldaa
Neregistrovaný uživatel
 

Re: asi jsem naletěl

Příspěvekod Finurka » ned 03. dub 2011 22:07:45

Je to hodně nezvyklé. Vyčkejte tedy od úterý, pokud nic nepřijde, zajděte na policii si ověřit úmrtí. Pokud se úmrtí potvrdí a manželka nemá podpisové právo k účtu, tak je obnos na účtu součástí dědictví. Tyto záležitosti, pak vyřizuje notář a není to ze dne na den.

thanks
Pridat.eu
Uživatelský avatar
Finurka
Policejní moderátor
Policejní moderátor
 
Příspěvky: 801
Registrován: pát 17. pro 2010 0:32:54
Poděkoval: 179 krát
Má poděkování: 596 krát

Re: asi jsem naletěl

Příspěvekod chocopoldaa » stř 06. dub 2011 1:32:20

Celá věc pokračuje takto. Včera v úterý jsem byl na poště, byl to poslední den, kdy mohl balík dojít, jestli tam náhodou je a samozřejmě, že nebyl. Volám zmíněné družce, nebo paní, zemřelého s kterým jsem uzavřel obchod. Říkám jí, že balík tam nebyl a co dál, že už nemám možností jak to řešit a že se mi to řešit už nechce, jelikož je to déle jak týden a nemám ani přístroj ani peníze, tak jí říkám, že budu nejraději, když to za mě budou řešit policajti, nebo exekutor, co teda navrhuje? Ona, že sleduje manželův účet, že lidi co měli dostat balíky, je taky nedostali, že ten den kdy umřel, byl v otevřením autě a pravděpodobně vybral celý obsah auta i s balíky. Že pohřeb má tedˇve čtvrtek. Že prý mluvila s dětma, které měl zesnulý v anglii a že oni na pohřeb nepřijedou, nevim proč i když jsem se ptal a že jí prý s touto věcí pomůžou, že koupí nový telefon a že jí ho pošlou aby mi ho mohla poslat, ale že to bude trvat, tak 2 tejdny než dosje. Druhá možnost, že prej je schopna mi poslat, že ten dluh za manžela uznává a mi těch 6500kč pošle 20.dubna až jí přijde výplata. Já jí říkám, že si to do zejtra rozmyslim. Pak jsem s ní mluvil eště a ona mi říká, že když to dám policajtům, tak tim stejně nic neurychlim. Další věc, že prej ten účet je psanej na jeho vnučku, kterej je 7 let, že to byl děckej účet a on tam měl dispoziční právo a já jí říkám, jelikož jsem peníze poslal vnučce a ona mě nic, tak je bezdůvodné připsání peněz na účet a musí mi je podle zákona poslat zpět. Co radíte? Já asi zejtra dám věc policajtům a budu čekat, jestli mi 20 pošle prachy, nebo mobil.
Pridat.eu
chocopoldaa
Neregistrovaný uživatel
 

Re: asi jsem naletěl

Příspěvekod admin » stř 06. dub 2011 9:01:36

Vidím, že jste se již u prvního příspěvku registroval, pokud je to jen trochu možné, diskutujte přihlášený. Takhle je totiž možné, že se zde objeví příspěvky pod Vaší přezdívkou i přestože jste je nepsal. I to se nám již mnohokrát stalo, děkuji.
Nová rubrika na fóru o zkušenostech s policií, přidejte se zde: zkusenosti-policie/

thanks
Za tento příspěvek od uživatele admin poděkoval
Josef1952 (sob 21. kvě 2011 21:12:53)
Pridat.eu
Uživatelský avatar
admin
Prezident Policisté.com :-)
Prezident Policisté.com :-)
 
Příspěvky: 826
Registrován: čtv 10. pro 2009 17:10:49
Poděkoval: 29 krát
Má poděkování: 129 krát


 
  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Naletěl jsem
    od JaroslavS » stř 23. bře 2011 10:36:07
    4 Odpovědi
    3376 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Finurka Zobrazit poslední příspěvek
    úte 17. kvě 2011 0:17:59
  • Táke jsem naleťěl <
    od Návštěvník » stř 28. lis 2012 8:01:00
    0 Odpovědi
    954 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Návštěvník Zobrazit poslední příspěvek
    stř 28. lis 2012 8:01:00
  • Zdravím, taky jsem naletěl
    od Návštěvník » stř 07. lis 2012 16:03:17
    0 Odpovědi
    1203 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Návštěvník Zobrazit poslední příspěvek
    stř 07. lis 2012 16:03:17
  • Zdravím, taky jsem naletěl
    od Návštěvník » pát 22. bře 2013 4:01:45
    0 Odpovědi
    1005 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Návštěvník Zobrazit poslední příspěvek
    pát 22. bře 2013 4:01:45
  • Zdravím, taky jsem naletěl
    od Návštěvník » pát 12. dub 2013 23:03:14
    0 Odpovědi
    1343 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Návštěvník Zobrazit poslední příspěvek
    pát 12. dub 2013 23:03:14

Další

Zpět na Podvedl Vás někdo?


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron